Terje Olsen, norsk DJ og produsent oppvokst i Mjøndalen i Buskerud. Under artistnavnet Todd Terje beveger han seg i det musikalske skjæringspunktet mellom disco, dance og elektronika, og er kjent for sine sjangerutfordrende remikser av klassiske pop- og discolåter.

Starten på den musikalske karrieren kom da Olsen som ung tok pianotimer ved en lokal musikkskole. Senere vekket norske pionérer som DJ Strangefruit, Bjørn Torske og DJ Erot Olsens interesse for disco og elektronika. Sammen med barndomskameraten Jørn Georg Sannes Knutsen, kjent som Dølle Jølle, satt Olsen på gutterommet med en gammel datamaskin og laget sine første forsøk på mikstaper med housemusikk.

I 2001 møtte han Prins Thomas og Hans-Peter Lindstrøm i Oslo, og i årene som fulgte jobbet han som DJ i hovedstaden samtidig som han studerte fysikk ved universitetet. Han drev også klubbkonseptet Shari Vari sammen med Dølle Jølle, og var selv en del av det etablerte konseptet Sunkissed.

Platedebuten kom med 12-tommeren Eurodans i 2004 på det britiske selskapet Soul Jazz Records, en EP som ble re-utgitt på Prins Thomas’ selskap Full Pupp året etter. I tiden som fulgte produserte han en lang rekke egne remikser av gamle discoalbum under aliaser som Pittbullterje, Wade Nichols, Chuck Norris og Tangoterje, og virket som DJ på klubber i inn- og utland. Deretter ga Todd Terje i rask rekkefølge ut Ragysh (2011) og It’s the Arps EP (2012) hvor singler som «Snooze 4 love» og «Inspector Norse» for alvor etablerte han som et internasjonalt navn på verdens klubbscener. I 2014 kom hans kritikerroste soloalbum It's Album Time. Todd Terje er en av headlinerene (hovedartistene) til Øyafestivalen 2014.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.