Faktaboks

Skoger
Etymologi
av norrønt Skógar, ‘skoger’
Skoger kirke
Skoger kirke ble innviet i 1885.

Skoger er en bydel og et sogn i Drammen kommune i Buskerud. Fra 1837 til 1964 var Skoger en kommune i Vestfold.

Sogn og bydel

Skoger sogn ligger sør for Drammenselva og omfatter blant annet bydelene Konnerud, Strømsgodset og Gulskogen i Drammen by. Sognet har 3353 innbyggere (2015). Bydelen Skoger ligger lengst sør i sognet og er den minste bydelen i Drammen by etter folketall. Bydelen har veldyrkede jordbruksområder.

Ved Stein ligger Skoger gamle kirke, som er en steinkirke fra rundt 1200. Kirken ligger vakkert til i det åpne landskapet, og vest for kirken ligger en bygdeborg.

Skoger kommune

Skoger ble opprettet som kommune i Jarlsberg og Larviks amt (fra 1919 Vestfold fylke) ved innføringen av det kommunale selvstyret i 1837. Kommunen ble i 1843 utvidet ved overføring av Strømsgodset, som til da hadde tilhørt Lier kommune (637 innbyggere ved overføringen). Samme år ble et ubebodd område overført til Skoger fra daværende Eiker kommune. I 1870 ble så et område med 1363 innbyggere overført fra Skoger til Drammen. Siden hadde Skoger kommune uendrete grenser inntil sammenslåingen med Drammen i Buskerud fylke i 1964.

Kart

Skoger
Skoger
Av /Statens kartverk.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg