Sammy Nestico

Faktaboks

Sammy Nestico
Samuel Louis Nestico
Uttale
nˈestico
Født
6. februar 1924, Pittsburgh, Pennsylvania

Sammy Nestico, amerikansk komponist og arrangør.

Fra korpsmusikk

Nestico startet karrieren som trombonist i sitt skolekorp. I 1946 avsluttet han sin musikkutdannelse på Duquesne University hvoretter han i en kort periode var musiker i staben ved American Broadcasting Co i Pittsburgh. Han var skolekorpsdirigent ett år før han ble ansatt i US Air Force der han i 15 år var sjefsarrangør for korpset i Washington. Deretter var han i samme jobb i US Marine Band, "the President's Own" - hvilket inluderte ledelse av danseorkesteret i det Hvite Hus (1963 -68). Han fikk også anledning til å spille i jazzbandene til Charlie Barnet (1946) og Gene Krupa (1948).

Til film og TV

Når han hadde permisjon fra jobben i Marinen, gjorde han korte turneer med storbandene til Woody Herman og Tommy Dorsey. Han tok også etterutdannelse ved Catholic University, Washington 1951-2.

I 1968 flyttet han til Los Angeles og begynte en karriere som komponist og arrangør av musikk til TV og film. Han arbeidet for alle de store selskapene, inkl. Universal, Fox, MGM, Paramount, Disney etc. Han skrev og orkestrerte musikk til flere kjente serier,. bl.a. M*A*S*H.

1968-84 var han komponist og arrangør for Count Basies orkester. Han har ellers skrevet for Boston Pops og Andre Kostelanetz i tillegg til mange korpsarrangementer/komposisjoner bl.a. Tribute to Stephen Foster. Hans verksliste for korps er svært lang og inneholder over 600 publiserte verk. Han har også arrangert 63 album med musikk for Capitol Records.

Han skriver musikk i alle vanskelighetsgrader - noe som gjør ham populær også i skolekorps. Han er en av de amerikanske komponister/arrangører som ikke synes det er mindreverdig å skrive enkel musikk for barn og ungdom. Hans arrangement av Glade Jul er i så måte en perle med fantasifulle harmonier i meget smakfull utførelse. Av andre verk som bør nevnes er Vaquero, en konsertmarsj, et av hans mest spennende stykker for korps.

Litteratur

Smith, Norman E.: March Music Notes, 1986. Finn boken i BIBSYS.

Rehrig, William H.: The Heritage Encyclopedia of Band Music, 1991. Finn boken i BIBSYS.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg