Palo Verde, kjernekraftverk nær Tonopah, 80 km vest for Phoenix i den vestlige delen av Arizona, USA. Kraftverket regnes som USAs største kjernekraftverk og i enkelte år har den også toppet statistikken over verdens største kjernekraftverk målt i årsproduksjon. Eier og driftsoperatør er Arizona Public Service Co.

Kraftverket kom i drift i 1985 og består av tre trykkvannsreaktorer med en samlet ytelse på 3934 MWe (netto). I de siste fem årene (2011-2015) har gjennomsnittlig årsproduksjon vært 31,9 TWh, med en kapasitetsfaktor på 90,6 prosent.

Beliggende i Arizona-ørkenen regnes kraftverket for å være det eneste større kjernekraftverket i verden som ikke er lokalisert i nærheten av en naturlig vannkilde som sjø eller elv. Alle varmekraftverk er nemlig avhengig av tilgang på store mengder vann, særlig for bruk i kraftverkets kjøletårn. Palo Verde kjernekraftverk har løst dette problemet ved å inngå en avtale med fem byer i nærheten om årlig å kjøpe 98 millioner m3 renset kloakkvann. Vannet transporteres til kraftverket gjennom underjordiske rør.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.