Pacific Community

Artikkelstart

Pacific Community er et regional samarbeidsorganisasjon i Stillehavet. Samarbeidsorganisasjonen har 26 medlemmer, herunder 22 Stillehavsøyer og territorier, foruten Australia, Frankrike, New Zealand og USA.

Faktaboks

Også kjent som
forkortelse SPC

Historisk bakgrunn

Kommisjonen ble opprettet under navnet South Pacific Commission (SPC) i 1947. Opprinnelig bestod kommisjonen av medlemmene av de koloni- og mandatbestyrende statene i Stillehavsområdet: Australsambandet, Frankrike, New Zealand, Storbritannia, Nederland og USA. I 1970- og 1980-årene kom alle selvstendige stater og kolonier i området med i kommisjonen. Nederland trakk seg fra samarbeidsorganisasjonen i 1962 og Storbritannia i 2004.

I 1997 ble det vedtatt å endre navnet til Pacific Community, men forkortelsen SPC ble beholdt.

Organisasjonens virksomhet

Organisasjonen yter bistand, opplæring og forskningstjenester for medlemmene. Den bidrar med teknisk og økonomisk bistand til utviklingsprogrammer i området, står som utgiver av en rekke publikasjoner og understøtter dessuten prosjekter av regional art.

Organisasjonens hovedkvarter er i Nouméa, Ny-Caledonia. Siden 2020 har Stuart Minchin fra Australia vært organisasjonens generaldirektør.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg