OKBM Afrikantov, også kjent under navnet Afrikantov Experimental Design Bureau for Mechanical Engineering (OKBM), er et russisk aksjeselskap som ble etablert i 1945 med formål å utvikle teknologier som er relevant for konstruksjon og drift av kjernereaktorer. Selskapet er et datterselskap til Rosatom, og har sitt hovedkontor i Novgorod oblast.

OKBM er engasjert i utviklingen av små reaktorer, hurtige formeringsreaktorer og reaktorer for bruk til fremdrift av skip. Selskapet er mest kjent for å ha konstruert reaktorer for ubåter, isbrytere og flytende kraftverk. Eksempler på reaktorer som selskapet har utviklet er KLT-40 som brukes av russiske isbrytere og etterfølgeren KLT-40S som planlegges for bruk på flytende kjernekraftverk.

Selskapet har deltatt i utviklingen av kjernebrensel for BN- og VVER-reaktorene, og dessuten gjennom historien samarbeidet med flere utenlandske partnere, som for eksempel China Nuclear Energy Industry Corporation, der de har bistått i konstruksjon av nye reaktorer og dessuten levert teknisk utstyr for kjernekraftverk som bygges i Kina

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.