Logo

Logoen til OKBM Afrikantov

Logo
Av .
Lisens: Begrenset gjenbruk

OKBM Afrikantov er et russisk aksjeselskap som ble etablert i 1945 med formålet å utvikle teknologier som er relevant for konstruksjon og drift av kjernereaktorer. Selskapet er et datterselskap til Rosatom, og har sitt hovedkontor i Novgorod oblast.

Faktaboks

Også kjent som

Afrikantov Experimental Design Bureau for Mechanical Engineering

OKBM er engasjert i utviklingen av små reaktorer, hurtige formeringsreaktorer og reaktorer for bruk til fremdrift av skip. Selskapet er mest kjent for å ha konstruert reaktorer for ubåter, isbrytere og flytende kjernekraftverk. Eksempler på reaktorer som selskapet har utviklet er KLT-40 som brukes av russiske isbrytere, og etterfølgeren KLT-40S som brukes på flytende kraftverk.

Selskapet har deltatt i utviklingen av kjernebrensel for BN- og VVER-reaktorene, og dessuten gjennom historien samarbeidet med flere utenlandske partnere, som for eksempel China Nuclear Energy Industry Corporation, der de har bistått i konstruksjon av nye reaktorer. I tillegg har selskapet levert teknisk utstyr for kjernekraftverk som bygges i Kina.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg