Norea Mediemisjon

Norea mediemisjon er en norsk kristen mediemisjonsorganisasjon som eies og drives av Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM). Radiomisjonen ble startet i 1956 og programmene ble laget på flere språk og sendt ut til flere steder i verden. I dag driver Norea misjonsarbeidet på radio, TV og over internett. I Norge har Norea hatt samarbeid med rundt 50 lokale radiostasjoner og med programmer på P4 under kristne høytider som påske, pinse og jul.

Gimlekollen mediesenter

Norea har sitt hovedkontor på Gimlekollen Mediesenter i Kristiansand og samarbeider der med produksjonsselskapet Lynor A/S om produksjon av kristne TV-programmer. Mediehøgskolen på samme sted utdanner journalister for TV, radio og skriftlige media. Program på andre språk enn norsk produseres utenfor Norge. Mange av dem er rettet mot områder som er stengt for vanlig misjon, som Iran og Nord Korea. I 2019 hadde Norea radioarbeid i 16 land, i Norge to radiokanaler som ble sendt på nett. Norea utgir et eget tidsskrift og har en egen avdeling som utgir skriftlig materiale.

Målsetting om å nå steder der kristne er forfulgt og misjon forbudt

Norea ser det som sentralt å nå ut med det kristne budskap til steder der kristne er forfulgt. Radioprogram til Somalia og Nord Korea er gitt prioritet. Slik misjon oppleves som en provokasjon av myndigheter og lokal makt i de områdene den forsøker å nå.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Litteratur

  • Borgerstrand, Odd (1981). På bølgelengde med ordet: Norea radio 25 år. Oslo: Lunde.
  • Norea Mediemisjon (1976 – 2015). Nytt fra Norea Mediemisjon. Kristiansand: Norea Mediemisjon
  • Ottestad, Espen (1996): Bryr Gud seg? Oslo: Biblia Brevskole/Norea.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg