Nordisk institutt for sjørett, institutt ved det juridiske fakultet ved Universitetet i Oslo. Driver forskning og undervisning knyttet til sjørett, forsikringsrett petroleums- og energirett.

Instituttet består i dag av tre avdelinger:

  • Avdeling for sjørett
  • Avdeling for petroleumsrett
  • Senter for Europarett.

Instituttet får støtte fra Nordisk Ministerråd i København og Norsk olje og gass. Instituttet har et styre med representanter fra de nordiske landene. Danmark, Finland, Norge, Sverige og Island.

Forskningsområdene inkluderer skipsfart, transport, forsikring, sjøforsikring, petroleum, energi, naturressurser, alminnelige formuerettslige fag, EU- og EØS-rett. Instituttet har et utstrakt internasjonalt forskningssamarbeid og er vertskap for forskergruppene i Internasjonal kontraktsrett og Naturressursrett.

Instituttet har et internasjonalt masterprogram i sjørett og underviser i flere emner på masternivå. Det arrangerer årlig rundt 18 åpne fagseminarer, de fleste godkjent som videreutdanning for jurister.

Instituttet utgir skriftserien MarIus. Senter for europarett utgir skriftserien IUSEF i samarbeid med Universitetsforlaget og tidsskriftet EuroRett i samarbeid med Lovdata.

Nordisk institutt for sjørett ble opprettet etter anbefaling fra Nordisk Råd som en fortsettelse og videre utbygging av det tidligere Institutt for sjørett ved Universitetet i Oslo. Begynte sin virksomhet 1963 med deltagelse av Danmark, Finland, Norge og Sverige, senere er Island kommet til.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.