Nordisk institutt for sjørett er et institutt ved det juridiske fakultet ved Universitetet i Oslo. Instituttet driver forskning og undervisning knyttet til sjørett, forsikringsrett, petroleums- og energirett.

Organisasjon

Instituttet består av to avdelinger:

  • Avdeling for sjørett
  • Avdeling for energi og ressursrett

Instituttet får støtte fra Nordisk Ministerråd i København og Norsk olje og gass. Instituttet har et styre med representanter fra de nordiske landene Danmark, Finland, Norge, Sverige og Island.

Forskning og undervisning

Forskningsområdene inkluderer skipsfart, transport, forsikring, sjøforsikring, petroleum, energi, naturressurser og alminnelige formuerettslige fag. Instituttet har et utstrakt internasjonalt forskningssamarbeid og er vertskap for forskergruppene i Internasjonal kontraktsrett og Naturressursrett.

Instituttet har et internasjonalt masterprogram i sjørett og underviser i flere emner på masternivå. Det arrangerer årlig rundt 18 åpne fagseminarer, de fleste godkjent som videreutdanning for jurister.

Instituttet utgir skriftserien MarIus.

Historie

Nordisk institutt for sjørett ble opprettet etter anbefaling fra Nordisk Råd som en fortsettelse og videre utbygging av det tidligere Institutt for sjørett ved Universitetet i Oslo. Instituttet begynte sin virksomhet i 1963 med deltagelse av Danmark, Finland, Norge og Sverige, senere er Island kommet til.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg