Mitsubishi F1M2

SDASM Archives.

Mitsubishi F1M var et japansk toseters observasjonsfly (sjøfly og biplan) brukt under andre verdenskrig. Det var det mest produserte flyet av sin type i Japan.

Faktaboks

Også kjent som

Alliert kodenavn: Pete

Historie

F1M fløy første gang i juni 1936, og i alt 1118 fly ble produsert av Mitsubishi og marinens arsenal i Sasebo, inkludert de fire første prototypene som fikk betegnelsen F1M1. Etter en rekke forbedringer fikk produksjonsvarianten betegnelsen F1M2.

Flytypen ble brukt både fra kystbaser og skip, inkludert slagskip og kryssere, med rekognosering og patruljeflygning som primærrolle. Det ble også brukt med en viss suksess som lett bombefly under landgangsoperasjoner, og som eskortejager for konvoier.

Spesifikasjoner

Mitsubishi F1M2 var utstyrt med en Mitsubishi Zuisei 14-sylindret stjernemotor med en ytelse på 875 hestekrefter. Flyet var utrustet med tre 7,7-millimeter mitraljøser og kunne bære to bomber på 60 kilogram hver.

  • Vingespenn: 11,00 meter
  • Lengde: 9,50 meter
  • Lastet startvekt: 2550 kilogram
  • Topphastighet: 370 kilometer i timen ved 11 285 fot (3440 meter)
  • Rekkevidde: 400 nautiske mil (740 kilometer)

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg