Media Norge ASA, norsk mediekonsern 2009-12, hovedkontor i Bergen. Media Norge omfattet Aftenposten, Bergens Tidende, FædrelandsvennenStavanger Aftenblad og Finn.noSchibsted ASA var majoritetseier i konsernet og hadde på det meste over 84 prosent av aksjene. Etableringen av Media Norge møtte motstand hos Medietilsynet, fordi den kom i konflikt med eierskapsloven som satte som grense at et selskap bare kunne eie inntil en tredjedel av det nasjonale avisopplaget. Etter at Medietilsynet hadde sagt nei, ga Klagenemnda for eierskap i media likevel grønt lys for etableringen.

I 2012 ble Media Norge ASA fusjonert med Schibsted ASA og fikk navnet Schibsted Norge. Samtidig ble de tre regionavisene heleide Schibsted-aviser. Under det nye selskapet hører også VG, Schibsted Forlag og Schibsted Vekst. Didrik Munch var administrerende direktør i Media Norge og er fra 2012 konsernsjef i Schibsted Norge ASA.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

3. januar 2014 skrev Olav Garvik

Denne artikkelen bør skrotes. Media Norge har opphørt å eksistere. Schibsted har overtatt hele MN.

6. januar 2014 skrev Kjell-Olav Hovde

Hei, det kan eventuelt bli en historisk artikkel. Media Norge var ....osv- På den måten kan folk som leser om Media Norge finne ut hva slags selskap det var og hvordan det spilte en rolle i oppkjøp og omorganisering.

6. januar 2014 svarte Olav Garvik

Ja, det er en god måte å håndtere det på.

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.