Media Norge ASA, norsk mediekonsern 2009-12, hovedkontor i Bergen. Media Norge omfattet Aftenposten, Bergens Tidende, FædrelandsvennenStavanger Aftenblad og Finn.noSchibsted ASA var majoritetseier i konsernet og hadde på det meste over 84 prosent av aksjene. Etableringen av Media Norge møtte motstand hos Medietilsynet, fordi den kom i konflikt med eierskapsloven som satte som grense at et selskap bare kunne eie inntil en tredjedel av det nasjonale avisopplaget. Etter at Medietilsynet hadde sagt nei, ga Klagenemnda for eierskap i media likevel grønt lys for etableringen.

I 2012 ble Media Norge ASA fusjonert med Schibsted ASA og fikk navnet Schibsted Norge. Samtidig ble de tre regionavisene heleide Schibsted-aviser. Under det nye selskapet hører også VG, Schibsted Forlag og Schibsted Vekst. Didrik Munch var administrerende direktør i Media Norge og er fra 2012 konsernsjef i Schibsted Norge ASA.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

3. januar 2014 skrev Olav Garvik

Denne artikkelen bør skrotes. Media Norge har opphørt å eksistere. Schibsted har overtatt hele MN.

6. januar 2014 skrev Kjell-Olav Hovde

Hei, det kan eventuelt bli en historisk artikkel. Media Norge var ....osv- På den måten kan folk som leser om Media Norge finne ut hva slags selskap det var og hvordan det spilte en rolle i oppkjøp og omorganisering.

6. januar 2014 svarte Olav Garvik

Ja, det er en god måte å håndtere det på.

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.