Mauritania har verneplikt etter utvelgelse med førstegangstjeneste på 24 måneder. De samlede styrketallene for Mauretanias væpnede styrker er 15 850 aktivt personell. I tillegg kommer omkring 5000 halvmilitære styrker, hvorav 2000 personell i nasjonalgarden og omkring 3000 personell i gendarmeriet.

Hæren

Hæren har en personellstyrke på 15 000 aktivt personell. Materiell omfatter 35 stridsvogner av typene T-54 og T-55, 70 oppklaringsvogner og 32 pansrede personellkjøretøy. I tillegg har hæren middelstungt artilleri, selvforsvarsluftvernmissiler og luftvernartilleri.

Flyvåpenet

Flyvåpenet har en personellstyrke på 250 aktivt personell. Materiell omfatter to rekognoseringsfly, 14 transportfly, ni treningsfly, hvorav to Super Tucano som også kan brukes som lette angrepsfly, og fem helikoptre.

Marinen

Marinen har en personellstyrke på omkring 600 aktivt personell, 17 patruljefartøy og ett landgangsfartøy.

Internasjonale operasjoner

Mauritania deltok i 2022 i FN-operasjonen i Den sentralafrikanske republikk (MINUSCA) med 464 personell (en infanteribataljon), og med ett mindre antall personell i FN-operasjonene i Mali (MINUSMA) og Somalia (UNSOS).

Les mer i Store norske leksikon

Litteratur

  • The International Institute of Strategic Studies (IISS) (2023). The Military Balance 2023

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg