Marit Boyesen

.
Lisens: fri

Marit Boyesen, født 1954, er en norsk akademiker og var rektor ved Universitetet i Stavanger i perioden 2011–2019. Hun er sosiolog, og som forsker er hennes spesialfelt risikostyring og samfunnssikkerhet, samt barn og oppvekstvilkår, herunder psykososiale vansker for elever i skolen.

Boyesen er utdannet som cand.polit. i sosiologi og har lærerutdanning. I 1997 tok hun doktorgraden (dr.polit.) ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, med avhandlingen Den truende tryggheten. Barneulykker, foreldres forebygging og risikoopplevelse.

Hun har bakgrunn som lærer, forsker, høgskolelektor og fra offentlig utredningsarbeid. Hun var førsteamanuensis ved Avdeling for økonomi-, kultur- og samfunnsfag, Høgskolen i Stavanger (senere Universitetet i Stavanger). Fra 2004 var hun dekan ved Det Samfunnsvitenskapelige fakultet ved Universitetet i Stavanger, og i 2011 ble hun valgt til rektor ved universitetet (gjenvalgt i 2015).

Styreverv

I perioden 2003–2007 satt hun i hovedstyret for Norges forskningsråd (fast møtende fra 2005), og hun har dessuten hatt en rekke verv innen forskning og høyere utdanning.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg