. fri

Marit Boyesen, født 1954, er en norsk akademiker og rektor ved Universitetet i Stavanger. Hun er sosiolog, og som forsker er hennes spesialfelt risikostyring og samfunnssikkerhet, samt barn og oppvekstvilkår, herunder psykososiale vansker for elever i skolen.

Boyesen er utdannet som cand.polit. i sosiologi og har lærerutdanning. I 1997 tok hun doktorgraden (dr.polit.) ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, med avhandlingen Den truende tryggheten. Barneulykker, foreldres forebygging og risikoopplevelse.

Hun har bakgrunn som lærer, forsker, høgskolelektor og fra offentlig utredningsarbeid. Hun var førsteamanuensis ved Avdeling for økonomi-, kultur- og samfunnsfag, Høgskolen i Stavanger (senere Universitetet i Stavanger). Fra 2004 var hun dekan ved Det Samfunnsvitenskapelige fakultet ved Universitetet i Stavanger, og fra 2011 rektor ved universitetet.

I perioden 2003-2007 satt hun i hovedstyret for Norges forskningsråd (fast møtende fra 2005), og har dessuten hatt en rekke verv innen forskning og høyere utdanning.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.