Norges forskningsråd

Artikkelstart

Norges forskningsråd, sentralt råd for planlegging, initiering, samordning og finansiering av norsk forskning, forvaltningsmessig tilknyttet Kunnskapsdepartementet. Forskningsrådet er inndelt i fem divisjoner: Vitenskap; Innovasjon; Samfunn og helse; Energi, ressurser og miljø; og Administrasjon. Administrerende direktør er John-Arne Røttingen, som fra mars 2017 tok over stillingen etter Arvid Hallén. Henrik O. Madsen er styreleder.

Vitenskapsdivisjonen har et strategisk ansvar for universitets-, høgskole- og instituttsektoren.

Divisjon for innovasjon er en sentral strategisk og operativ aktør for å realisere Regjeringens plan for innovasjonspolitikk.

Divisjon for samfunn og helse skal fremme forskning og innovasjon for å møte samfunnsutfordringer - globalt og nasjonalt – knyttet til helse, velferd, utdanning og samfunnsorganisering.

Divisjon for energi, ressurser og miljø har ansvaret for forskning og innovasjon rettet mot nasjonale og globale utfordringer knyttet til energi, petroleum, klima, polarspørsmål, miljø og marine ressurser.

Forskningsrådet skal ha et strategisk ansvar for de frittstående forskningsinstituttene (instituttsektoren). Forskningsrådet ledes av et hovedstyre oppnevnt av regjeringen.

Norges forskningsråd ble opprettet 1993 ved sammenslåing av de fem tidligere forskningsrådene Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Forskningsråd (opprettet 1946), Norges allmennvitenskapelige forskningsråd (1949), Norges landbruksvitenskapelige forskningsråd (1949), Norges fiskeriforskningsråd (1972) og Norges råd for anvendt samfunnsforskning (1987).

Eksterne lenker

Kommentarer (2)

skrev Kari Morthensen

Norges forskningsråd er omorganisert siden artikkelen deres ble publisert. Første avsnitt bør nå lyde:Norges forskningsråd, sentralt råd for planlegging, initiering, samordning og finansiering av norsk forskning, forvaltningsmessig tilknyttet Kunnskapsdepartementet.Forskningsrådet er inndelt i fem divisjoner: Vitenskap; Innovasjon; Samfunn og helse; Energi, ressurser og miljø; og Administrasjon. Vitenskapsdivisjonen har et strategisk ansvar for universitets-, høgskole- og instituttsektoren. Divisjon for innovasjon er en sentral strategisk og operativ aktør for å realisere Regjeringens plan for innovasjonspolitikk. Divisjon for samfunn og helse skal fremme forskning og innovasjon for å møte samfunnsutfordringer - globalt og nasjonalt – knyttet til helse, velferd, utdanning og samfunnsorganisering. Divisjon for energi, ressurser og miljø har ansvaret for forskning og innovasjon rettet mot nasjonale og globale utfordringer knyttet til energi, petroleum, klima, polarspørsmål, miljø og marine ressurser.Forskningsrådet skal ha et strategisk ansvar for de frittstående forskningsinstituttene (instituttsektoren). Forskningsrådet ledes av et hovedstyre oppnevnt av regjeringen."Siste avsnitt er ok, bortsett fra at forkortelsen NFR ikke skal brukes. Tekstene er hentet fra Forskningsrådets nettsider og oversatt fra nynorsk.

svarte Marte Ericsson Ryste

Hei,Takk for endringsforslag, jeg har nå oppdatert artikkelen. Dersom du har flere forslag kan du legge dem direkte inn i teksten ved å klikke på "Funnet en feil? Foreslå endringer".Med vennlig hilsenMarte Ericsson RysteRedaktør

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg