Malin Falch

Faktaboks

Malin Falch
Født
6. januar 1993, Trondheim
Virkested
Oslo, San Francisco
Malin Falch.

Malin Falch er en tegneserieskaper og illustratør fra Trondheim, utdannet ved Academy of Art University i San Francisco. Hun er best kjent for tegneserien Nordlys (2018–).

Studier og inspirasjon

Falch fikk ideen til Nordlys i 2014, mens hun studerte i San Francisco. Studentene fikk i oppgave å redesigne et eksisterende eventyr til tegnefilm, og Falch valgte Peter Pan. «Jeg hadde ikke noe forhold til Peter Pan. Men i det øyeblikket jeg fant ut at jeg kunne hente inspirasjon fra Norge og norsk kultur, da skjønte jeg at jeg hadde noe,» forklarte Falch i et intervju med Dagsavisen.

Falch vant tre studentpriser i USA, for beste karakterdesign, beste animasjon og beste bakgrunnsdesign, og begynte å lage og legge ut tegneserien Nordlys på internett. Etter studiene jobbet Falch i det amerikanske spilldesignselskapet Zynga Inc, da Nordlys ble oppdaget av Tonje Tornes, redaktør i Egmont. I 2017 sa Falch opp jobben og flyttet til Oslo for å satse for fullt på tegneserien. Vinteren 2018 debuterte hun med tegneserieboken Nordlys: Reisen til Jotundalen.

Utgivelsen fikk bred oppmerksomhet og gode kritikker, og er trykt i et opplag på 40.000 eksemplarer. Hun vant Pondus-prisen i 2018, samt Arks barnebokpris.

Oppfølgere

Omslaget til tredje bind av Nordlys ble offentliggjort i november 2018.

Falch fulgte raskt opp med juleheftet Nordlys: Skattejakten (2018), Nordlys: Vikingene og orakelet (2019), og samme år kom spinoffserien Bjørnar: En historie fra Nordlys (2019), rentegnet av Regine Toften Holst. Tredjeboken Nordlys: Kråkesøstrene ble høsten 2019 annonsert for utgivelse i mars 2020.

Falch deler kontor med Hanne «Tegnehanne» Sigbjørnsen, og dukker opp som tegneseriefigur i den selvbiografiske Tegnehanne-boken Ikke tenk på meg (2019).

Les mer i Store norske leksikon

Bibliografi

  • Nordlys: Reisen til Jotundalen (Egmont, 2018)
  • Nordlys: Skattejakten (Egmont, 2018, julehefte)
  • Nordlys: Vikingene og orakelet (Egmont, 2019)
  • Bjørnar: En historie fra Nordlys (Egmont, 2019, med Regine Toften Holst)

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg