Faktaboks

Malika Makouf Rasmussen
Født
27. februar 1965, Alger, Algerie

Malika Makouf Rasmussen er en norsk-algerisk komponist, utøver og musikkprodusent.

Bakgrunn

Makouf Rasmussen kom til Norge fra Algerie via Ungarn i 1970. Hun har musikkutdanning fra Høgskolen i Telemark og Norges Musikkhøgskole. Sin profesjonelle karriere startet hun i Frankrike da hun i 1985 flyttet til Paris. Her fant hun veien tilbake til det hun har beskrevet som sine røtter og begynte å utvikle et musikalsk uttrykk innenfor verdensmusikk. Da hun på 90-tallet kom til Oslo jobbet hun som sessionmusiker og startet egne bandprosjekter.

Musikk og internasjonalt arbeid

I 1999 startet Makouf Rasmussen arbeidet med å etablere det internasjonale musikernettverket Women's Voice der utøvere fra en rekke land ble invitert inn for gjensidig kunstnerisk utveksling. Hun har også etablert platemerket New Music og Global Oslo Music som er et bookingagentur og klubbkonsept som arbeider for å fremme den nye generasjonen av crossover, world og roots. Makouf Rasmussen har hatt en rekke verv i norsk musikk- og kulturliv, deriblant ved Cosmopolite Scene, Stiftelsen Horisont, Rikskonsertene og Norsk Kulturråd.

Blant tidligere arbeider inngår komponering og produksjon av musikk for ulike artister og prosjekter, deriblant Mari Boines bestillingsverk Vuoi Vuoi Mu (Idjagiedas) til Telemarkfestivalen (2005), Global Ibsen – en videodokumentar som oppsummerte Ibsenåret på oppdrag fra Utenriksdepartementet (2007), Avsløring om sløret – et multimediastykke som problematiserer bruk av hijab/slør, prosjektert av Corinne Campos (2007), Modern Rhythmic Team (2002-05), teatergruppen Queendom (2003-06), Brageteatret (2001) og Women's Voice (2000). Hun har produsert album med Miriam Aziz, Women's Voice, Line Peters, Queendom og har i tillegg gitt ut flere soloalbum.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg