Malika Makouf Rasmussen

Faktaboks

Malika Makouf Rasmussen
født:
27. februar 1965, Alger, Algerie

Malika Makouf Rasmussen er en norsk-algirsk komponist, utøver og musikkprodusent.

Bakgrunn

Makouf Rasmussen kom til Norge fra Algerie via Ungarn i 1970. Hun har musikalsk utdanning fra blant annet Høgskolen i Telemark og Norges Musikkhøgskole. Sin profesjonelle karriere startet hun i Frankrike da hun i 1985 flyttet til Paris. Her fant hun veien tilbake til det hun har beskrevet som sine røtter og begynte å utvikle et musikalsk uttrykk innenfor den da nye sjangeren verdensmusikk. Da hun på 90-tallet kom til Oslo jobbet hun som sessionmusiker og startet egne bandprosjekter ved siden av å studere ved Høgskolen i Telemark og en periode ved Norges Musikkhøgskole.

Musikk og internasjonalt arbeid

I 1999 startet Makouf Rasmussen arbeidet med å etablere det internasjonale musikernettverket Women's Voice der utøvere fra en rekke land ble invitert inn for gjensidig kunstnerisk utveksling. Hun har også etablert platemerket New Music og Global Oslo Music som er et bookingagentur og klubbkonsept som arbeider for å fremme den nye generasjonen av crossover, world og roots. Makouf Rasmussen har hatt en rekke administrative verv og styreverv i norsk musikk- og kulturliv, deriblant ved Cosmopolite Scene, Stiftelsen Horisont, Rikskonsertene og Norsk Kulturråd.

Blant tidligere arbeider inngår komponering og produksjon av musikk for ulike artister og prosjekter, deriblant for Mari Boines bestillingsverk Vuoi Vuoi Mu (Idjagiedas) til Telemarkfestivalen (2005), Global Ibsen – en videodokumentar som oppsummerte Ibsenåret på oppdrag fra Utenriksdepartementet (2007), Avsløring om sløret – et multimediastykke som problematiserer bruk av Hijab/slør, prosjektert av Corinne Campos (2007), Modern Rhythmic Team (2002-05), teatergruppen Queendom (2003-06), Brageteatret (2001) og Women's Voice (2000). Hun har produsert album med Miriam Aziz, Women's Voice, Line Peters, Queendom og har i tillegg gitt ut flere soloalbum.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg