Magne Lerø

Faktaboks

Magne Lerø
Født
7. april 1954, Bergen
Død

Magne Lerø er en norsk redaktør og avisutgiver. Han er utdannet teolog, og har blant annet virket som prest, forlagssjef og sykehusdirektør. Men det er som pressemann og profilert samfunnsdebattant han er mest kjent.

Lerø er fra 2013 eier og daglig leder av Medier og Ledelse AS som blant annet utgir Ukeavisen Ledelse der Lerø selv er ansvarlig redaktør.

Etter fullført teologisk embetseksamen 1979 studerte han ulike fag ved Handelshøyskolen BI. Han er Master of Management fra 1996.

Magne Lerø har vært marineprest, kapellan, menighetssekretær og informasjonssjef i KFUK/KFUM. Han var forlagssjef i Det Norske Bibelselskap og Verbum forlag 1990-92. Etterpå var han en periode administrerende direktør ved Lovisenberg Diakonale Sykehus.

Fra 1996 har han hatt en lang rekke stillinger og verv innenfor pressen. Fra 1996 var han viseadministrerende direktør i Mediehuset Vårt Land AS, fra 2000 redaktør i Ukeavisen Ledelse, og forlagssjef i Genesis forlag 1996-2005. I perioden 2004-09 var Lerø administrerende direktør og ansvarlig redaktør i Ad Fontes Medier som blant annet eide og utga Økonomisk Rapport og Ny Tid i tillegg til Ukeavisen Ledelse.

Magne Lerø har innehatt en rekke styreverv både i mediebransjen og i sykehus- og helsesektoren.

Han er forfatter og medforfatter av flere bøker:

Givertjeneste, pengeinnsamling og økonomisk forvaltning, 1982

Konfirmantboken Sentrum, 1983-86

Lederskap i dag, 1987

Toppsjefen vurdert av medarbeidere, fagfolk og lederutvelgere, 2003

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg