Norges KFUK-KFUM

Artikkelstart

Norges KFUK-KFUM er en norsk kristelig organisasjon, stiftet i 1880 som Kristelig forening for unge menn (KFUM), fra 1887 også Kristelig forening for unge kvinner (KFUK). Foreningen het frem til 1987 Norges Kristelige Ungdomsforbund.

Norges KFUK-KFUM er knyttet til verdensforbundene YMCA (Young Men's Christian Association) og YWCA (Young Women's Christian Association), og organiserer en rekke ungdomsforeninger og -aktiviteter innen Den norske kirke, blant annet speidere (Norges KFUK-KFUM-speidere), førskolearbeid, ungdomsklubber, Ten Sing, idrettsarbeid, arbeid for voksne, misjon og bistandsarbeid.

Norges KFUK-KFUM eier blant annet en rekke forsamlingshus og én folkehøyskole. Foreningen har også eierinteresser i hoteller, ungdomshjem, kafeteriaer og leirsteder.

Organisasjonen har rundt 17 000 medlemmer (2020) i mer enn 500 forskjellige grupper.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker:

Kommentarer (1)

skrev Gaute Brækken

Såvidt jeg vet, er det nå kun ett KFUK-hjem igjen, nemlig det i London.Det er også en stor svakhet at ikke KFUK-KFUM Global er nevnt, som er organisasjonen som håndterer det internasjonale engasjementet (misjon og bistand). www.kfuk-kfum-global.no

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg