Lars Petter Nordhaug, norsk landeveissyklist på Team Sky og det norske landslaget.

Nordhaug er en av Norges beste landeveissyklister. Han er en meget god klatrer og har vunnet flere store ritt i Norge.

Nordhaug startet sin karriere som terrengsyklist og var en av Norges beste i denne idretten. Han ble nordisk mester i terrengsykling i 2004 og vant Birkebeinerrittet i 2006.  Han byttet til landeveissykling i 2005 og startet å sykle for Joker Bianchi, senere Joker Merida. Samme år ble han U23-Norgesmester i landeveissykling. I 2006 ble han Norgesmester i landeveissykling og har siden etablert seg som en av Norges beste landeveissyklister. I 2009 vant han én etappe i Tour de Romandie og én i Tour of Ireland. 

Nordhaug ble hentet til profflaget Team Sky i 2010 og ble da lagkamerat med Edvald Boasson Hagen. Han har siden deltatt i flere enukers ritt og klassikere. Han deltok i sin første Grand Tour da han syklet Italia rundt i 2011. I 2012 tok han sin første seier i sin profesjonelle sykkelkarriere da han vant rittet Trofeo Deià på Mallorca. Samme år kom han på 4.plass sammenlagt i todagersrittet Critérium International på Korsika og vant rittet Grand Prix Cycliste de Montréal. Før sesongen 2013 ble han hentet til det nederlandske profflaget Blanco Pro Cycling Team (tidligere kjent som Rabobank). Før Tour de France 2013 fikk laget ny sponsor, og skiftet navn til Belkin Pro Cycling Team. I 2014 vant Nordhaug 1. etappe av Arctic Race of Norway. Etter to år i Belkin returnerte Nordhaug til Team Sky foran 2015-sesongen. Han vant Tour de Yorkshire i mai 2015.

Nordhaug deltok i OL i 2008, men fullførte ikke rittet. Han har vært en del av sykkellandslaget i flere VM, da som hjelperytter for Kurt Asle Arvesen, Thor Hushovd eller Edvald Boasson Hagen.

 •  Les mer om Nordhaug på Team Skys offisielle hjemmeside

•  Følg Nordhaug på hans offisielle twitter profil

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.