Faktaboks

Hauglandsenteret

RKHR

Offisielt navn
RØDE KORS HAUGLAND REHABILITERINGSSENTER AS
Organisasjonstype
Aksjeselskap
Forretningsadresse
Flekke
Daglig leder
Inger Johanne Osland
Styreleder
Elsbeth Tronstad

Hauglandsenteret. Foto: Merete Husmo Høidal, NRK.

.
Lisens: Begrenset gjenbruk

Røde Kors Haugland Rehabiliteringssenter er en institusjon på Flekke i Fjaler kommune i Vestland fylke. Senteret eies av Norges Røde Kors og tilbyr spesialiserte rehabiliteringstjenester for det regionale helseforetaket Helse Vest, som har ansvaret for spesialhelsetjenester i Rogaland og Vestland fylke

Institusjonens virksomhet består av opptrening og rehabilitering ved blant annet lidelser i muskel og skjelett, overvekt og kreftbehandling gjennom det nasjonale tiltaket Raskere tilbake.

Historikk

Institusjonen sin historie starter i 1980, året den tidligere gårdeieren Christian F. Bekker testamenterte Haugland gård til Røde Kors. Institusjonen ble først åpnet i 1992 av Kong Harald 5. som Haugland Helsesportssenter, før de i 1993 endret navnet til RKHR.

I tillegg til virksomheten til RKHR omfatter tomten også Røde Kors Nordisk United World College, en skole åpnet av dronning Sonja i 1995, som er et nordisk fellesprosjekt for Norge, Sverige og Danmark.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Faktaboks

Hauglandsenteret
Sektorkode
2100 Private aksjeselskaper mv.
Næringskode(r)
86.107 Rehabilitering- og opptreningsinstitusjoner

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg