Faktaboks

Hans Kristian Amundsen
Født
2. desember 1959
Død
29. juli 2018
Hans Kristian Amundsen
Hans Kristian Amundsen
Av /𝒲.
Lisens: CC BY SA 2.0

Hans Kristian Amundsen var en norsk pressemann og politiker fra Arbeiderpartiet. Etter å ha vært redaktør i flere aviser, ble han i 2011 statssekretær. Fra 2014 til 2018 var Amundsen sekretariatsleder og stabssjef i Arbeiderpartiets stortingsgruppe.

Amundsen valgte i januar 2018 å gå av fra lederstillingen i stortingsgruppen, og oppga samarbeidsvansker med partisekretær Kjersti Stenseng som hovedårsak. Det var under partiets håndtering av varslersakene om seksuell trakassering, som følge av #Metoo-kampanjen, at samarbeidet skar seg.

Hans Kristian Amundsen var fra Porsanger i Finnmark. Han var nyhetsredaktør i Finnmark Dagblad, Arbeiderbladet og Dagbladet, sjefredaktør i TV2 Nyhetskanalen og konsernredaktør i A-pressen. I 2002 ble han sjefredaktør og administrerende direktør i Nordlys.

I 2011 ble han utnevnt til statssekretær i Fiskeri- og kystdepartementet, og noe senere samme år til statssekretær ved Statsministerens kontor.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg