Finnmark Dagblad

Avishode til Finnmark Dagblad
Finnmark Dagblad.
Første nummer av Vestfinmarkens Socialdemokrat ble redigert av en komité, men fra neste nummer overtok skolebestyrer Cornelius Moe redaktøransvaret. Moe var en fargerik person med sterke og klare meninger når det gjaldt politikk, og han var ordfører i Hammerfest i 1920. Han skrev også dikt og fikk utgitt samlingen Finmarksdikte på G. Hagens forlag i Hammerfest. Et av diktene hans, «Hammerfest, byen vår», ble Hammerfest bys egen sang med melodi av lærer Erling Lund-Hansen. Cornelius Moe døde i november 1940.
Cornelius Moe
Av /Arbark.
.
Lisens: Begrenset gjenbruk

Artikkelstart

Finnmark Dagblad, dagsavis i Hammerfest, grunnlagt 1913, utkommer mandag–lørdag. Lokalavis for Vest-Finnmark, lokalkontorer i Alta, Honningsvåg og Lakselv. Tilhører Amedia. Finnmarks største avis. Ansvarlig redaktør: Arne Reginiussen. Avisens nettsted heter iFinnmark.no, og er et felles nettsted for Finnmark Dagblad og Finnmarken, som begge er eid av Amedia.

Avisens opplagstall i 2015 var 4620 for papiravisen og 5090 for salg av digitale abonnementer og utgaver. Totale lesertall for papir og digitalt, inkludert åpent innhold en gjennomsnittsdag i 2015 var 14 000 (Mediebedriftenes Landsforening).

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg