Hammamet

.
Lisens: fri

Hammamet ligger ved Middelhavskysten nordøst i Tunisia, nærmere bestemt på nordsiden av Hammametbukta. Kystbyen befinner seg på grensen til den tunisiske Sahel-regionen i provinsen Nabeul, omlag 70 km sørøst for hovedstaden Tunis og 93 km nord for Sousse.

Faktaboks

uttale:
hammamˈet
også kjent som:
arab. al-Hammamat

Hammamet har 73.236 innbyggere (2014).

Byen er kjent for å være Tunisias eldste turistdestinasjon, og kystområdet består stort sett av sandstrender og sletter. Nord og vest for Hammamet finnes et mer åslendt terreng.

Viktigste næringsveier for Hammamet er fiske, landbruk, industri og turisme.

Samferdsel

Det er togforbindelse fra Hammamet til både Tunis og Sousse, og motorveien fra Monastir til Tunis går forbi byen. Nærmeste flyplass er Enfidha-Hammamet International Airport, som ligger 50 km sør for bysentrum.

Bybeskrivelse

Gamlebyen i Hammamet (medinaen) stammer fra 1500-tallet, og ligger ytterst på et nes ved Middelhavskysten. Medinaen er kompakt, og er omgitt av bymurer. Her finnes en borg (kashbah) fra 1200-tallet, Den store moské fra 1400-tallet samt Sidi Abdel Kader-moskéen fra 1798.

Nord for medinaen ligger det moderne sentrum, og litt sørvest ligger det arkeologiske området Pupput (arabisk: Souk el-Abiod) med romerske ruiner, bad og mosaikksamling.

Hammamet har også et kjent kultur- og konferansesenter, der årlige festivaler arrangeres.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg