. fri

Hammamet ligger ved Middelhavskysten nordøst i Tunisia, nærmere bestemt på nordsiden av Hammametbukta. Kystbyen befinner seg på grensen til den tunisiske Sahel-regionen i provinsen Nabeul, omlag 70 km sørøst for hovedstaden Tunis og 93 km nord for Sousse.

Hammamet har 73.236 innbyggere (2014).

Byen er kjent for å være Tunisias eldste turistdestinasjon, og kystområdet består stort sett av sandstrender og sletter. Nord og vest for Hammamet finnes et mer åslendt terreng.

Viktigste næringsveier for Hammamet er fiske, landbruk, industri og turisme.

Det er togforbindelse fra Hammamet til både Tunis og Sousse, og motorveien fra Monastir til Tunis går forbi byen. Nærmeste flyplass er Enfidha-Hammamet International Airport, som ligger 50 km sør for bysentrum.

Gamlebyen i Hammamet (medinaen) stammer fra 1500-tallet, og ligger ytterst på et nes ved Middelhavskysten. Medinaen er kompakt, og er omgitt av bymurer. Her finnes en borg (kashbah) fra 1200-tallet, Den store moské fra 1400-tallet samt Sidi Abdel Kader-moskéen fra 1798.

Nord for medinaen ligger det moderne sentrum, og litt sørvest ligger det arkeologiske området Pupput (arabisk: Souk el-Abiod) med romerske ruiner, bad og mosaikksamling.

Hammamet har også et kjent kultur- og konferansesenter, der årlige festivaler arrangeres.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.