Hammamet

.
Lisens: fri

Artikkelstart

Hammamet er en by ved Middelhavskysten nordøst i Tunisia, på nordsiden av Hammametbukta. Kystbyen befinner seg på grensen til den tunisiske Sahel-regionen i provinsen Nabeul, 61 kilometer sørøst for hovedstaden Tunis og 63 kilometer nord for Sousse. Nord og vest for Hammamet finnes et mer åslendt terreng. Hammamet har 73 236 innbyggere (2014).

Faktaboks

Uttale
hammamˈet
Også kjent som
arabisk al-Hammamat

Næringsliv

Byen er kjent for å være Tunisias eldste turistdestinasjon, og kystområdet består stort sett av sandstrender og sletter. I tillegg til turisme er de viktigste næringsveier fiske, landbruk og industri.

Samferdsel

Det er togforbindelse fra Hammamet til både Tunis og Sousse, og motorveien fra Monastir til Tunis går forbi byen. Nærmeste flyplass er Enfidha-Hammamet International Airport, som ligger 40 kilometer sørvest for byen.

Bybeskrivelse

Gamlebyen i Hammamet (medinaen) stammer fra 1500-tallet, og ligger ytterst på et nes ved Middelhavskysten. Medinaen er kompakt, og er omgitt av bymurer. Her finnes en borg (kashbah) fra 1200-tallet, Den store moské fra 1400-tallet samt Sidi Abdel Kader-moskéen fra 1798.

Nord for medinaen ligger det moderne sentrum, og litt sørvest ligger det arkeologiske området Pupput (arabisk: Souk el-Abiod) med romerske ruiner, bad og mosaikksamling.

Hammamet har også et kjent kultur- og konferansesenter, der årlige festivaler arrangeres.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg