Hærens skole for rekrutt- og fagutdanning

Artikkelstart

Hærens skole for rekrutt- og fagutdanning (HRSF) er en avdeling i Hærens våpenskole (HVS), etablert i 2019. HRSF samler Hærens grunnutdanning i én avdeling, og samlokaliserer den til Terningmoen leir og Rena leir i Østerdal garnison (ØG).

Historikk

Skolen ble opprettet høsten 2019 ved Garnisonen i Porsanger (GP) i Finnmark, for utdanning av rekrutter til Garnisonen i Sør-Varanger (GSV). Høsten 2020 ble skolen flyttet til Rena leir i Østerdalen, og startet utdanning for flere deler av Hæren og Forsvaret for øvrig.

I januar 2021 ble rekruttskolen til HM Kongens Garde på Terningmoen avviklet, og inngår deretter i Hærens skole for rekrutt- og fagutdanning. Med det ble 6. gardekompani omdannet til Kompani G (Kp G) i HRSF.

Skolen utdanner også Hærens lagførere, gjennom Lagførerskolen.

Utvikling

Under behandling av langtidsplanen for forsvarssektoren i 2020 vedtok Stortinget å samle hele Hærens grunnutdanning i én felles rekruttskole på Terningmoen, med økt kapasitet.

Den grunnleggende soldatutdanningen er vedtatt lagt til Terningmoen leir; fag- og videreutdanning i Rena leir. Rekruttskolen er på seks til åtte ukers varighet.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg