Faktaboks

Gjensidige Forsikring
Offisielt navn
GJENSIDIGE FORSIKRING ASA
Organisasjonstype
Allmennaksjeselskap
Forretningsadresse
Oslo
Daglig leder
Geir Holmgren
Styreleder
Liv Gisele Marchand
Logo

Gjensidige er en av Norges mest kjente merkevarer. Både selskapets logo og Vekteren har høy anerkjennelse. Skadevirksomheten har sine røtter tilbake til 1820-tallet, og Vekteren har vært varemerket for forsikringsvirksomhet siden 1932.

Logo
Av .

Gjensidige er en av de ledende aktørene innen skadeforsikring i Norden. Konsernet tilbyr skadeforsikringsprodukter i Norge, Sverige, Danmark og Baltikum. I Norge tilbys også pensjon og sparing.

Historikk

Gjensidige har sine røtter i lokale brannforsikringsselskap (brannkasser) på bygdene. Den første var Land Gjensidige Brandkasse (1816). I 1922 ble Samtrygd, Norsk Gjensidige Forsikringsforening dannet som et reassuranseselskap for 260 brannkasser. Samtrygd fikk i 1958 konsesjon til å selge forsikring i alle skadebransjer, blant annet gjennom et samarbeid med Norges Bondelag, og ble i 1974 sammensluttet med Norsk Bilforsikring Gjensidige (NBG), som samarbeidet med Norges Automobil-Forbund.

I 1974 startet også et samarbeid med Livsforsikringsselskapet Gjensidige, som ble stiftet i 1847 under navnet Christiania almindelige gjensidige Forsørgelsesanstalt som det første nordiske livsforsikringsselskapet i moderne forstand. Gjensidige-navnet og Vekteren som logo ble i 1976 tatt i bruk av begge selskap, som samarbeidet under navnet Gjensidige Forsikring og fikk i 1985 felles ledelse. Gjensidige overtok i 1987 finansieringsselskapet Elcon og i 1992 Forenede-Gruppen i Trondheim, som blant annet drev livsforsikring og pensjonsforsikring. I 1993 startet man også bankvirksomhet etter å ha overtatt Inter Nordisk Bank (grunnlagt 1986).

Finanskonsernet Gjensidige NOR ble etablert i 1999 ved samordning av virksomhetene i Gjensidige og Sparebanken NOR. I 2002 ble virksomheten delt opp i to samarbeidende grupper, skadeforsikringsgruppen Gjensidige NOR Forsikring og den børsnoterte bank- og sparegruppen Gjensidige NOR ASA, hvoretter Gjensidige NOR ASA fusjonerte med Den norske Bank (DnB), under navnet DnB NOR. Samarbeidet mellom DnB NOR og Gjensidige NOR Forsikring ble avviklet i 2005, og merkenavnet Gjensidige ble igjen tatt i bruk.

I perioden etter 2006 har Gjensidige utviklet seg fra å være et norsk skadeforsikringsselskap til å bli et nordisk skadeforsikringskonsern.

Les mer i Store norske leksikon

Faktaboks

Gjensidige Forsikring
Sektorkode
5700 Skadeforsikringsselskaper
Næringskode(r)
65.120 Skadeforsikring

Kommentarer (2)

skrev Jon Aniksdal

Hei. Logo som vises er en eldre utgave. Hvordan sender eg inn en fornyet utgave.

svarte Tomaris Semet

Hei! Takk for beskjed, dette skal vi få ordnet. Med vennlig hilsen Tomaris i redaksjonen.

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg