Gjensidige Forsikring

Gjensidige er en av de ledende aktørene innen skadeforsikring i Norden. Konsernet tilbyr skadeforsikringsprodukter i Norge, Sverige, Danmark og de tre baltiske landene. I tillegg tilbys nettbank for privatpersoner, pensjons- og spareprodukter, samt helsetjenester i Norge.

Gjensidige er en av Norges mest kjente merkevarer. Både selskapets logo og Vekteren har høy anerkjennelse. Skadevirksomheten har sine røtter tilbake til 1820-tallet og Vekteren har vært varemerket for forsikringsvirksomhet i mer enn 75 år. Gjennom 2007 og 2008 er Vekteren også lansert i de øvrige landene hvor Gjensidige driver forsikringsvirksomhet.

Historikk. Gjensidige har sine røtter i lokale brannforsikringsselskap (brannkasser) på bygdene, den første var Land Gjensidige Brandkasse (1816). I 1922 ble Samtrygd, Norsk Gjensidige Forsikringsforening dannet som et reassuranseselskap for 260 brannkasser. Samtrygd fikk i 1958 konsesjon til å selge forsikring i alle skadebransjer, bl.a. gjennom et samarbeid med Norges Bondelag, og ble i 1974 sammensluttet med Norsk Bilforsikring Gjensidige (NBG), som samarbeidet med Norges Automobil-Forbund. I 1974 startet også et samarbeid med Livsforsikringsselskapet Gjensidige, stiftet i 1847 under navnet Christiania almindelige gjensidige Forsørgelsesanstalt som det første nordiske livsforsikringsselskap i moderne forstand. Gjensidige-navnet og vekteren som logo ble i 1976 tatt i bruk av begge selskap, som samarbeidet under navnet Gjensidige Forsikring og fikk i 1985 felles ledelse. Gjensidige overtok i 1987 finansieringsselskapet Elcon og i 1992 Forenede-Gruppen i Trondheim, som bl.a. drev livs- og pensjonsforsikring. I 1993 startet man også bankvirksomhet etter å ha overtatt Inter Nordisk Bank (grunnlagt 1986).

Finanskonsernet Gjensidige NOR ble etablert i 1999 ved samordning av virksomhetene i Gjensidige og Sparebanken NOR. I 2002 ble virksomheten delt opp i to samarbeidende grupper, skadeforsikringsgruppen Gjensidige NOR Forsikring og den børsnoterte bank- og sparegruppen Gjensidige NOR ASA, hvoretter Gjensidige NOR ASA fusjonerte med Den norske Bank (DnB), under navnet DnB NOR. Samarbeidet mellom DnB NOR og Gjensidige NOR Forsikring ble avviklet i 2005, og merkenavnet Gjensidige ble igjen tatt i bruk.

I perioden etter 2006 har Gjensidige utviklet seg fra å være et norsk skadeforsikringsselskap til å bli et nordisk skadeforsikringskonsern. Gjensidige Bank ble lansert i 2007 som et samarbeid mellom Gjensidige Forsikring og Sparebanken Sogn og Fjordane, og har kontor i Førde. Gjensidige Bank er en landsdekkende nettbank som er eid av Gjensidige.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg