Norges Automobil-Forbund

Norges Automobil-forbund

.
Lisens: Begrenset gjenbruk

Artikkelstart

Norges Automobil-Forbund (NAF) er en norsk bilorganisasjon som ble stiftet i 1924. Organisasjonen er Nordens største sammenslutning av bileiere. Formålet er å ivareta medlemmenes interesser som bileiere og forbrukere.

Faktaboks

Også kjent som
NAF Norges Automobilforbund

Virksomhet

Organisasjonen har hovedkontor i Oslo og 70 lokalavdelinger. NAF hadde 488 419 medlemmer og omkring 2500 tillitsvalgte ved utgangen av 2018. I NAF inngår veitjeneste, alarmsentral, 48 testestasjoner, teknisk og juridisk tjeneste, og 27 glattkjøringsbaner. I tillegg har NAF omkring 200 tilknyttede campingplasser (2019). NAF er sterkt engasjert i arbeidet for større trafikksikkerhet. Forbundet hadde 392 ansatte ved utgangen av 2018.

Organisasjonen tilbyr en rekke medlemsfordeler, blant annet innen bilferie, og har flere samarbeidspartnere, blant annet med butikker, fritidsparker, spisesteder og flere hotellkjeder. NAF er medlem av Federation Internationale de l'Automobile (FIA), hvor flere enn 220 bilklubber er tilsluttet.

Utgivelser

NAF utgir medlemsbladet Motor og hvert tredje år medlemsboken NAF Veibok. I tillegg har NAF blant annet gitt ut flere reisehåndbøker og har nettmagasinet motor.no.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg