Slekt av dinosaur i orden Saurischia (Sauropoda). Planteetende dinosaur som ble opptil 25 m lang og antagelig veide omkring 70 tonn. Den hadde et lite hode med store meiselformede tenner og en oppstikkende kam over de svært store neseborene. I likhet med slektningen Camarasaurus satt hodet vinkelrett på halsen. Den lange og kraftige halsen kunne heves høyt over bakken. Uvanlig blant sauropodene er at forbena var høyere enn bakbena og halen forholdsvis tykk og kort.Levde i Sen Jura (156-145 millioner år) i Afrika.

Inneholder en art; Giraffatitan brancai, som tidligere var kjent somen art av BrachiosaurusGiraffatitan skiller seg fra Brachiosaurus ved å ha lavere og kortere kropp som hadde et tyngdepunkt lenger bak forbena, foruten en mengde detaljforskjeller beskrevet i Taylor 2009

Den er en av de best kjente sauropodene, siden svært komplett og godt oppbevart materiale ble funnet i Tanzania av en tysk ekspedisjon tidlig i det 20. århundre.(B. brancai). Skjelettet av G. brancai som er utstilt i Humboldt Museum für Naturkunde i Berlin er 22,5 meter langt og 12 meter høyt, og er det største monterte dinosaurskjelettet i verden.

 Bilder av Giraffatitan og link til bilde av Brachiosaurus finnes her.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.