Gina Krog
Gina Krog er bygd ut med en stålplattform koblet opp mot eksisterende infrastruktur på Sleipnerfeltet.
Av /Equinor.
Gina Krog
Av .

Gina Krog er et petroleumsfelt 30 km nordvest for Sleipner Vest i sentrale deler av Nordsjøen, 250 km vest for Stavanger.

Faktaboks

Etymologi
oppkalt etter kvinnesaksforkjemperen Gina Krog

Operatør er Equinor.

Funn og utbygging

Feltet ble påvist i 1978 i forbindelse med boringen 15/5-1. Plan for utbygging og drift (PUD) ble godkjent i mars 2013. Utbyggingsløsningen er en stålplattform koblet opp mot eksisterende infrastruktur på Sleipnerfeltet. I 1978 ble også funnet 15/5-2 påvist. I januar 2024 ble utbyggingsplan godkjent som feltet Eirin med havbunnsinstallasjoner knyttet opp mot Gina Krog.

Produksjon

Produksjonsstart var 30. juni 2017 og produksjonstoppen ble nådd i 2019. Fortsatt leting pågår for å øke og forlenge produksjonen.

Olje og kondensat transporteres til den flytende lager- og lasteenheten Randgrid FSO (Floating Storage and Offloading) og losses derfra til tankskip. Rikgassen transporteres i rørledning til Sleipner A. En oljerørledning til Sleipner A er under utbygging. Gina Krog forsynes fra 2023 med kraft fra land som en del av elektrifiseringen av Utsirahøgda.

Reserver

Utvinnbare reserver beregnes per 2022 til 9,7 mill Sm³ olje, 15 milliarder Sm³ gass og 1 million tonn NGL.

Navnet

Feltet ble 8. mars 2013 kalt opp etter kvinnesaksforkjemperen Gina Krog. Som funn ble feltet kalt Dagny.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg