Feministisk Initiativ (Norge)

Logo
Av .

Feministisk Initiativ (FI) ble stiftet i 2015, etter mønster fra det svenske Feministisk Initiativ som ble startet ti år tidligere. Partiet stilte i 2015 liste ved kommunestyrevalget i Oslo og i Bergen, og samme år dessuten ved fylkestingsvalget i Hordaland, men uten å oppnå representasjon noen av stedene.

Feministisk Initiativ stilte ved stortingsvalget i 2017 i liste i Oslo og Hordaland. I Oslo oppnådde partiet 326 stemmer (0,1 prosent) og i Hordaland 370 (0,1 prosent).

Ifølge valgprogrammene i Oslo og Bergen skal Feministisk Initiativ være blokkuavhengig, men utelukker å støtte et byråd der Frp er med.

Partiet vil kjempe for likestilling og antirasisme på alle plan, og blant annet arbeide for barselpermisjon for menn.

Oppfattet som konkurrent

Etableringen av Feministisk Initiativ ble av partiene på venstresiden sett på som en lei konkurrent. SVs daværende gruppeleder i Oslo bystyre, Marianne Borgen, uttrykte frykt for at FI ville virke splittende og svekke de etablerte partiene som har feminisme og likestilling som sentrale programposter.

Talsperson for Feministisk Initiativ i Oslo er Cathrine Linn Kristiansen og i Bergen Sunniva Schultze-Florey. Begge var førstekandidat på hver sin valgliste i 2017.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg