Faktaboks

Feministisk Initiativ (Norge)
Offisielt navn
FEMINISTISK INITIATIV
Organisasjonstype
Forening/lag/innretning
Forretningsadresse
Oslo
Stiftet
22.11.2015
Styreleder
Ulla Lise Johansen
Logo
Logo
Av .

Feministisk Initiativ (FI) ble stiftet i 2015, etter mønster fra det svenske Feministisk Initiativ som ble startet ti år tidligere. Partiet stilte i 2015 liste ved kommunestyrevalget i Oslo og i Bergen, og samme år dessuten ved fylkestingsvalget i Hordaland, men uten å oppnå representasjon noen av stedene. FI stilte også liste ved kommunevalget i Oslo i 2019.

Feministisk Initiativ stilte ved stortingsvalget i 2017 i liste i Oslo og Hordaland. I Oslo oppnådde partiet 326 stemmer (0,1 prosent) og i Hordaland 370 (0,1 prosent). Ved stortingsvalget i 2021 stiller partiet liste i Oslo og Vestfold.

Ifølge valgprogrammene i Oslo og Bergen skal Feministisk Initiativ være blokkuavhengig, men utelukker å støtte et byråd der Frp er med.

Partiet vil kjempe for likestilling og antirasisme på alle plan, og blant annet arbeide for barselpermisjon for menn.

Oppfattet som konkurrent

Etableringen av Feministisk Initiativ ble av partiene på venstresiden sett på som en lei konkurrent. SVs daværende gruppeleder i Oslo bystyre, Marianne Borgen, uttrykte frykt for at FI ville virke splittende og svekke de etablerte partiene som har feminisme og likestilling som sentrale programposter.

Talsperson for Feministisk Initiativ i Oslo er Cathrine Linn Kristiansen og i Bergen Sunniva Schultze-Florey. Begge var førstekandidat på hver sin valgliste i 2017.

Les mer i Store norske leksikon

Faktaboks

Feministisk Initiativ (Norge)
Sektorkode
7000 Ideelle organisasjoner
Næringskode(r)
94.991 Aktiviteter i andre interesseorganisasjoner ikke nevnt annet sted

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg