FI, politisk partigruppering i Sverige, opprettet 2005 av blant annet tidligere leder for Vänsterpartiet, Gudrun Schyman, litteraturprofessor Ebba Witt-Brattström og kjønnsrolle-professor Tiina Rosenberg. Sistnevnte har siden forlatt partiet.

Bakgrunnen for opprettelsen av partiet var misnøye med de tradisjonelle politiske partienes innsats for likestilling. Partiet har imidlertid hatt store problemer med å få satt opp et enhetlig program og har også opplevd store interne stridigheter.

Høsten 2005 avholdt FI sitt første årsmøte og presenterte tre frontfigurer frem til valget 2006: Gudrun Schyman, den tidligere lederen for den svenske studentunionen, Sofia Karlsson, og journalisten Devrim Mavi.

Ved Riksdagsvalget 2006 fikk partiet bare 0,7 prosent av stemmene og nådde ikke opp. I 2010 fikk partiet 0,4 prosent. I 2014 fikk partiet en stor framgang til 3,1 prosent. Det var imidlertid ikke nok til å bli representert i Riksdagen.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

20. oktober 2010 skrev Odd Arve Manum

Ved Riksdagsvalget i 2010 fikk Feministiskt initiativ 0.40% av stemmene og ble ikke representert i Riklksdagen.http://www.val.se/val/val2010/slutresultat/R/rike/index.htmlHar du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.