Erik Fosnes Hansen, norsk forfatter. Han slo igjennom allerede med debutromanen Falketårnet (1985), en spennende fortelling fra høymiddelalderen. Salme ved reisens slutt (1990), en beretning om de sju musikerne som seilte med Titanic, ble også en stor suksess. Beretninger om beskyttelse (1998, Bokhandlerprisen) er den første av to sammenhengende romaner. Både formelt og tematisk har den likhetstrekk med den foregående – med flere separate historier som tematisk er bundet sammen.

Hans første roman etter Beretninger om beskyttelse er Løvekvinnen (2006, Bokhandlerprisen). Den henter handling fra tidlig på 1900-tallet og er en følsom og vakker skildring av en jente som er annerledes – en jente som er født og vokser opp med hele kroppen dekket av hår.

Fosnes Hansen har også redigert lyrikkantologien Amor Roma (1998), skrevet librettoen til en opera basert på debutromanen og publisert en rekke artikler og essayer i norske og utenlandske tidsskrifter og antologier. I 2001 kom samtaleboken Underveis. Et portrett av prinsesse Märtha Louise. Bøkene hans er oversatt til en rekke språk.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.