Erik Fosnes Hansen

Faktaboks

Erik Fosnes Hansen
Født
6. juni 1965
Erik Fosnes Hansen
Av .
Lisens: CC BY 2.0

Artikkelstart

Erik Fosnes Hansen, norsk forfatter. Han slo igjennom allerede med debutromanen Falketårnet (1985), en spennende fortelling fra høymiddelalderen. Salme ved reisens slutt (1990), en beretning om de sju musikerne som seilte med Titanic, ble også en stor suksess. Beretninger om beskyttelse (1998, Bokhandlerprisen) er den første av to sammenhengende romaner. Både formelt og tematisk har den likhetstrekk med den foregående – med flere separate historier som tematisk er bundet sammen.

Hans første roman etter Beretninger om beskyttelse er Løvekvinnen (2006, Bokhandlerprisen). Den henter handling fra tidlig på 1900-tallet og er en følsom og vakker skildring av en jente som er annerledes – en jente som er født og vokser opp med hele kroppen dekket av hår.

Fosnes Hansen har også redigert lyrikkantologien Amor Roma (1998), skrevet librettoen til en opera basert på debutromanen og publisert en rekke artikler og essayer i norske og utenlandske tidsskrifter og antologier. I 2001 kom samtaleboken Underveis. Et portrett av prinsesse Märtha Louise. Bøkene hans er oversatt til en rekke språk.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Litteratur

  • Rottem, Øystein: Norges litteraturhistorie, b. 8: Vår egen tid, 1998, isbn 82-02-15478-2, Finn boken

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg