Faktaboks

Statsbygg
Forretningsadresse
Oslo
Daglig leder
Harald Nikolaisen
Logo
Logo
Av .

Statsbygg ble opprettet i 1959 som Statens bygge- og eiendomsdirektorat for å forestå oppføringen av og føre kontroll med statens bygninger. Statsbygg er nå statens sentrale rådgiver i bygge- og eiendomssaker og byggherre, eiendomsforvalter og eiendomsutvikler. Etaten bygger og leier ut statlig eiendommer til virksomheter i offentlig sektor. Blant sentrale bygg som organisasjonen har ansvaret for er Regjeringskvartalet, domstolene, fengslene og universitetene.

Organisering

Statsbygg hører inn under Kommunal- og moderniseringsdepartementet og hadde 883 ansatte i 2018. Samme år hadde selskapet leieinntekter på 4,9 milliarder kroner. Hovedkontoret ligger i Oslo, og i tillegg er det fem regionkontor.

Historikk

Statsbygg ble opprettet i 1959 som Statens bygge- og eiendomsdirektorat for å forestå oppføringen av og føre kontroll med statens bygninger. Dagens navn ble tatt i bruk i 1993 da direktoratet ble omorganisert til forvaltningsbedriften Statsbygg. I 1999 ble den kommersielle utleievirksomheten utskilt i et eget statlig aksjeselskap, Entra Eiendom AS.

Samme funksjon har tidligere ligget hos:

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Faktaboks

Statsbygg
Sektorkode
6100 Statsforvaltningen
Næringskode(r)
81.109 Andre kombinerte tjenester tilknyttet eiendomsdrift

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg