Direktoratet for økonomistyring

Direktoratet for økonomistyring (DFØ) er statens ekspertorgan for statlig økonomi- og virksomhetsstyring og utfører forvaltningsoppgaver for alle statlige virksomheter.

Hilde Singsaas er direktør siden 2017.

Direktoratets overordnede mål er å legge til rette for hensiktsmessige fellesløsninger i staten og god styring i de enkelte statlige virksomheter. Direktoratet skal bidra til effektiv ressursbruk i staten gjennom forvaltningen av regelverket og gjennom kompetansetiltak, rådgivning og utvikling av metoder og verktøy.

Organisering

Det er om lag 360 ansatte i DFØ og direktoratet er organisert i fem avdelinger: Lønnsavdelingen, Regnskapsavdelingen, Forvaltnings- og analyseavdelingen, Strategi- og fellestjenesteavdelingen og Kommunikasjonsenheten.

Avdelingene er lokalisert med en sentralenhet i Oslo og to kontorsteder. Kontorstedene ligger i Stavanger og Trondheim.

Kontorene i Stavanger og Trondheim leverer lønns- og regnskapstjenester til statlige virksomheter. Sentralenheten i Oslo tar seg av administrative oppgaver, forvaltningsoppgaver, systemtjenester og produktutvikling.

Historikk

Senter for statlig økonomistyring (SSØ) ble etablert 1. januar 2004 som en del av sju etater underlagt Finansdepartementet. Etableringen skjedde hovedsakelig gjennom en samordning av ressurser fra finansavdelingen i Finansdepartementet, økonomitjenesteseksjonen i Skattedirektoratet og 18 ulike skattefutkontor.

Hovedoppgavene gikk ut på å forvalte statens økonomiregelverk, konsernsystemene for statsregnskapet og statens konsernkontoordning, og til å levere økonomitjenester til statlige forvaltingsvirksomheter.

SSØ skiftet navn til Direktoratet for økonomistyring (DFØ) 14. november 2011 for å tydeliggjøre sin rolle som ekspertorgan for god styring i staten og for statens fellestjenester på økonomistyringsområdet. Navneendringen underbygger også etatens myndighetsområde: Det bidrar til å kommunisere hva som er direktoratets ansvar og oppgaver.

I 2015 la DFØ om kontorstrukturen, og gikk fra åtte til fire kontorsteder. Siste fase av omleggingen er å flytte e-handel og elektronisk fakturabehandling fra Hamar til Trondheim våren 2017.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg