Faktaboks

Direktoratet for forvaltning og økonomistyring
Forretningsadresse
Oslo
Daglig leder
Hilde Singsaas
Logo
Logo
Av .
Hilde Singsaas
Direktør for Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) Hilde Singsaas lanserer statsregnskapet.no i 2017.

Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) er statens fagorgan for statlig økonomistyring og ledelse.

Direktoratets overordnede mål er å legge til rette for økonomiske fellesløsninger i staten og utviklingen av ledelsen i de enkelte statlige virksomheter. Direktoratet skal bidra til effektiv ressursbruk og god ledelse i staten gjennom forvaltningen av regelverket og gjennom kompetansetiltak, rådgivning og utvikling av metoder og verktøy.

Hilde Singsaas er direktør siden 2017.

Organisering

Direktoratet er underlagt Finansdepartementet, men styres også av Kommunal- og moderniseringsdepartementet i spørsmål som gjelder organisering og ledelse i staten.

Det er om lag 400 ansatte i DFØ og direktoratet er organisert i fem avdelinger. Avdelingene er lokalisert med en sentralenhet i Oslo og to kontorsteder. Kontorstedene ligger i Stavanger og Trondheim.

Kontorene i Stavanger og Trondheim leverer lønns- og regnskapstjenester til statlige virksomheter. Sentralenheten i Oslo tar seg av administrative oppgaver, forvaltningsoppgaver, systemtjenester og produktutvikling.

Historikk

Senter for statlig økonomistyring (SSØ) ble etablert 1. januar 2004 som en del av sju etater underlagt Finansdepartementet. Etableringen skjedde hovedsakelig gjennom en samordning av ressurser fra finansavdelingen i Finansdepartementet, økonomitjenesteseksjonen i Skattedirektoratet og 18 ulike skattefutkontor.

Hovedoppgavene gikk ut på å forvalte statens økonomiregelverk, konsernsystemene for statsregnskapet og statens konsernkontoordning, og til å levere økonomitjenester til statlige forvaltingsvirksomheter.

SSØ skiftet navn til Direktoratet for økonomistyring (DFØ) 14. november 2011 for å tydeliggjøre sin rolle som ekspertorgan for god styring i staten og for statens fellestjenester på økonomistyringsområdet. Navneendringen underbygger også etatens myndighetsområde: Det bidrar til å kommunisere hva som er direktoratets ansvar og oppgaver.

I 2015 la DFØ om kontorstrukturen, og gikk fra åtte til fire kontorsteder. Siste fase av omleggingen er å flytte e-handel og elektronisk fakturabehandling fra Hamar til Trondheim våren 2017.

I 2020 ble tre avdelinger av det tidligere Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi) flyttet over til DFØ. Fra januar dette året gikk avdelingen for ledelse og avdeling for utredning og analyse inn i DFØ. Samtidig ble Difi omgjort til et Digitaliseringsdirektorat.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Faktaboks

Direktoratet for forvaltning og økonomistyring
Sektorkode
6100 Statsforvaltningen
Næringskode(r)
84.110 Generell offentlig administrasjon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg