Carsten Winger

Faktaboks

Carsten Winger
Født
1907, Oslo
Død
1992

Carsten Winger var en norsk skuespiller som spilte både klassisk teater, operetter og musikaler, og dessuten i flere filmer.

Han debuterte i 1932 på Søilen Teater og opptrådte deretter på Chat Noir. I 1934 flyttet han til Det Nye Teater, senere Oslo Nye Teater, som han siden var tilknyttet bortsett fra engasjementer ved Det Norske Teatret i 1947–1949 og Folketeatret i 1958–1959.

Hans store ungdomsroller var Preben i På solsiden av Helge Krog og tittelrollen i Kjeld Abells Larsen eller melodien som ble vekk. Han spilte også Peer Gynt, Erasmus Montanus, Helten frå den grønne øya av J. M. Synge og Pinters Vaktmesteren. Til hans mest spennende menneskeskildringer hører Malvolio i Shakespeares Helligtrekongersaften. Pioner i det absurde drama som oldingen i Ionescos Stolene (1957) og generalen i En lykkelig begivenhet av Mrozek.

Winger var også aktiv i operetter og musikaler både på scene og i fjernsyn, og på film huskes han blant annet fra Arne Skouens Pappa tar gull og som rektoren i Stompa-filmene.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg