Søilen Teater

Søilen Teater var et privatteater i Oslo som åpnet i 1930 i det tidligere festlokalet Søilesalen i Keysers gate 1. Teatret ble drevet av Sophus Dahl frem til 1932.

I perioden 1932–1934 fungerte lokalet som biscene for Chat Noir under ledelse av Einar Sissener og Johan Henrik Wiers-Jenssen, senere av Leif Amble-Næss.

I 1934 overtok Henry Gleditsch lokalene og åpnet nye Søilen Teater med en komedie hvor operasangerne Carl Struve og Ola Isene gikk over til talescenen. Noen andre kjente skuespillere som debuterte på Søilen Teater var Ella Hval, Wenche Foss, Ragnhild Michelsen og Jack Fjeldstad.

I 1939 overtok Aud Richter teateret og drev det som et litterært intimteater frem til avviklingen av Søilen Teater i 1942.

Høsten 1942 åpnet Leif Juster sitt revyteater Edderkoppen Teater i Søilensalen, og overlot i 1945 lokalene til Studioteatret, som holdt til der til høsten 1946. Siden har lokalene ikke vært brukt til teaterformål.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer (2)

skrev Jon Richardsen

I artikkelen om Wenche Foss står det at hun debuterte ved Søilen Teater i "Taterblod". Hun burde kanskje vært nevnt som en av de prominente som debuterte her i denne artikkelen også?

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg