Faktaboks

Bård Lie Thorbjørnsen
Født
22. oktober 1967

Bård Lie Thorbjørnsen er en norsk scenograf, kostymedesigner og regissør som flere ganger har fått Heddaprisen for scenografi og kostymedesign.

Han er utdannet ved Statens håndverks- og kunstindustriskole. Allerede som student hadde han sine første oppgaver som scenograf. Som sin hovedoppgave i 2000/2001 skapte han scenografi for GlassmenasjerietStatens Teaterhøgskole (2001), BeogradtrilogienDet Norske Teatret (2001) og Mutter CourageTrøndelag Teater. Sistnevnte ga ham hans første nominasjon til Heddaprisen i klassen for beste scenografi/kostymedesign. Han ble igjen nominert til samme pris i 2003, for sin scenografi til August Strindbergs Dødsdansen (Hålogaland Teater 2003), og han vant prisen i 2014, for sin scenografi og kostymedesign til Friedrich Dürrenmatts Besøk av gammel dame (Trøndelag Teater 2014). I 2015 fikk han en ny pris i samme kategori, da for scenografien til Når vi døde våkner, skapt for Trøndelag Teater i 2014.

Blant øvrige scenografi- og kostymedesignoppgaver kan nevnes Undset for Nationaltheatret/Riksteatret i 2002, Bikubesong for Det Norske Teatret i 2003, Juvikfolke for samme teater året etter, Benoni og Rosa, som var Hålogaland Teaters åpningsforestilling i nytt hus i 2005, Fruen fra havet på Teatr Polski i Wrocław i Polen i 2010, Fedra for Trøndelag Teater i 2013 og Engler i Amerika for Nationaltheatret i 2018.

Bård Lie Thorbjørnsen hadde sin regidebut med Fuglane for Nordland Teater i 2019, en forestilling han også skapte scenografi og kostymedesign for, og han regisserte også Human Zoo for Nationaltheatret og Beaivváš samme år.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg