Areopagos, evangelisk-luthersk misjonsorganisasjon med vekt på religionsdialog, spiritualitet og studier, grunnlagt 1922 av Karl Ludvig Reichelt, som var misjonær i Kina fra 1903. Det opprinnelige navnet var Den Kristne Buddhistmisjon. 1973–86 het den norske avdelingen Den nordiske Østasiamisjon. 1986-2000 var organisasjonens navn Den Nordiske Kristne Buddhistmisjon. Fra og med 1995 er den organisert som en selveiende, ideell stiftelse. Organisasjonen er et av verdens rikeste misjonsselskaper med en formue på over en halv milliard kroner; den har ca. 250 medlemmer i Norge og ca. 250 medlemmer i Danmark (2000). Det felles skandinaviske organ Tørst har redaksjon i Oslo. Tidligere utga organisasjonen Østen og Vi.

I 1926 ble Reichelts misjonsarbeid i Kina skilt ut fra Det Norske Misjonsselskap som en selvstendig organisasjon. Sammen med sin mangeårige medarbeider Notto Normann Thelle bygde Reichelt et misjonssenter i Nanking. I 1927 måtte de på grunn av uroligheter forlate denne byen, og de flyttet senere til Hong Kong, der de kjøpte eiendommen Tao Fong Shan. Her tok de imot munker som var på vandring fra kloster til kloster. I 1949 ble det også startet arbeid blant buddhistnonner.

Etter 1949 gjennomgikk arbeidet i Hong Kong en omlegging med sikte på å nå folk utenfor klosterverdenen, og virksomheten i Hong Kong fikk en forgrening på Taiwan, og i 1953 i Japan. Der ble det særlig lagt vekt på studiearbeid med sikte på møtet mellom kristendommen og andre religioner. Buddhistmisjonen solgte deler av sin eiendom i Hong Kong i 1994.

Navnet Areaopagos er etter en høyde i Athen hvor Paulus talte til athenerne på sin andre misjonsreise.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.