Alog, norsk eksperimentell elektronikaduo dannet av barndomsvennene Espen Sommer Eide (f. 1972) og Dag-Are Haugan (f. 1970) i Tromsø i 1997.

Alog har hatt en kontinuerlig videreutvikling av lydbildet sitt, og er kjent for en blanding av samples, særegne lyder og bruk av datamaskiner som de kombinerer med et mer organisk uttrykk skapt av akustiske instrumenter. Som navnet Alog hinter til, er musikken en blanding av digitale og analoge elementer.

Eide og Haugan vokste opp sammen i Tromsø, og produserte og ga selv ut sin første EP bare kalt Alog i 1998. Året etter debuterte de med Red Shift Swing Rune Grammofon, et album som ble beskrevet som både innovativt og fascinerende av norske musikkmedier, mens Duck-Rabbit (2001) vekket nysgjerrigheten også til utenlandske medier som Pitchfork, The Wire og BBC, som ga Alog gode kritikker.

Alog vant Spellemannprisen for Miniatures i 2005, i klassen for elektronika, mens de videreutviklet teknikken med å smelte sammen elektroniske og analoge elementer på oppfølgeren Amateur (2007), et album som ble spilt inn på forskjellige steder rundt om i vest- og nord-Norge med både funne og spesiallagde instrumenter.

Duoen har turnert verden over i både Europa, Asia og USA, og ga ut sitt femte studioalbum Unemployed i 2011. Eide har i tillegg til utgivelsene med Alog utgitt tre soloalbum under navnet Phonophani. Haugan på sin side er utdannet med en mastergrad i fri kunst fra Konsthögskolan i Malmö i Sverige, og har utgitt vinylalbumet 9 Solitaires som soloartist.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.