Rune Grammofon

Rune Grammofon, norsk plateselskap basert i Oslo som fokuserer på utgivelser av norske artister innen sjangerne avantgarde, elektronika, nyjazz og eksperimentell musikk. Selskapet ble dannet av Rune Kristoffersen i 1998.

På 1980-tallet utgjorde Kristoffersen den ene halvdelen av den norske popduoen Fra Lippo Lippi, og han var senere ansatt i Grappa Musikkforlag.

Rune Grammofon har siden starten utmerket seg med en helhetlig profil med fokus på særpreg, noe som gjenspeiler seg i albumomslagene som multikunstner Kim Hiorthøy designer i en karakteristisk simplistisk stil, og som alle kommer i digipak laget av papp, helt fri for plast.

Supersilents debut 1-3 i 2001 var selskapets første utgivelse, og fem år senere feiret Kristoffersen og co. utgivelse nummer 50 med vinylboksen Until Human Voices Wake Us And We Drown. Boksen ble trykket opp i 1000 eksemplarer, og bestod av tidligere utgitte spor av diverse artister på selskapet. Den var et bevis på sjangerbredden i stallen til Kristoffersen, med bidrag fra musikere som Arne Nordheim, Supersilent, Alog, Susanna and the Magical Orchestra og Jazzkammer. Fire år senere kunne de feire utgivelse nummer 100 med nok en samleboks, denne gang titulert Twenty Centuries Of Stony Sleep og utgitt på både CD og vinyl.

Selskapet har distribusjon via Musikkoperatørene. Andre artister utgitt på Rune Grammofon inkluderer Motorpsycho, Jenny Hval, Stian Westerhus, Maja Ratkje, Elephant9, Deathprod og The Low Frequency In Stereo.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg