Agnes Kittelsen

Faktaboks

Agnes Kittelsen
Født
20. mai 1980
Agnes Kittelsen i Erik Skjoldbjærgs film Pyromanen (2016)
Av /Nordisk Film Distribusjon AS.

Agnes Kittelsen er en norsk skuespiller, som i 2009 fikk Amandaprisen i klassen for beste kvinnelige birolle for sin tolkning av Tikken Manus i Max Manus.

Teaterarbeid

Kittelsen er utdannet ved Statens Teaterhøgskole. Blant hennes roller for Nationaltheatret er Kristine Linde i Matias Faldbakkens Kaldt produkt (2007) og Undis i Astrid Lindgrens Ronja Røverdatter (2013). Hun spilte Helena i Bergmans Høstsonaten (2009) på Oslo Nye Teater og Emma i Riksteatrets oppsetning av Pinters Bedrag (2013). På Det Norske Teatret har hun blant annet spilt Agnes i Brand (2015) og Magda i Fulle folk (2015). Hun var en av fire skuespillere i Knausgård-dramatiseringen Min kamp, som ble satt opp av Riksteatret i samarbeid med Oslo Nye Teater og Agder Teater i 2016.

Film og TV-roller

Agnes Kittelsen spilte Kaja i Anne Sewitskys film Sykt lykkelig (2010), en rolle hun ble nominert til Amandaprisen for. Hun ble nominert på ny for Charlotte Bloms komedie Staying Alive (2015), der hun spilte hovedrollen som Marianne. Kittelsen hadde rollen som Vivian i TV-serien Halvbroren (2013) etter Lars Saabye Christensens roman. I TV-serien Exit (2019) spilte hun finanskona Hermine, og i samlivsdramaserien Mellom oss (2019) spilte hun en av hovedrollene, Merete.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg