Små pølseformede stykker av hakket kjøtt, storfe, får eller svin.  Ćevapčići er utbredt over hele Sør-Østeuropa hvor den tyrkiske mattradisjonen fikk fortfeste da ottomanerne holdt området. De grilles og blir ofte servert i enkle, små spisesteder – ćevabdžinica’er. De blir gjerne bestilt i porsjoner av enten fem, ti eller femten stykker og spises sammen med pitabrød og med rå løk, og gjerne kajmak. I muslimske områder er det vanlig å drikke surmelk eller jogurt til, ellers er øl populært.

I Serbia og Bosnia regnes ćevapčići nærmest som nasjonalrett. Størrelse og tilbehør kan variere fra land til land, fem centimeter i Bosnia og ti centimeter i Serbia. I Romania kalles retten ‘mici’, i Bulgaria ‘kebabtsje’, i Makedonia ‘kjebapi’ og i Albania ‘qebape’. Ćevapčići er også utbredt i land med stor eks-jugoslavisk diaspora, som Sverige og Tyskland.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.