Små pølseformede stykker av hakket kjøtt, storfe, får eller svin.  Ćevapčići er utbredt over hele Sør-Østeuropa hvor den tyrkiske mattradisjonen fikk fortfeste da ottomanerne holdt området. De grilles og blir ofte servert i enkle, små spisesteder – ćevabdžinica’er. De blir gjerne bestilt i porsjoner av enten fem, ti eller femten stykker og spises sammen med pitabrød og med rå løk, og gjerne kajmak. I muslimske områder er det vanlig å drikke surmelk eller jogurt til, ellers er øl populært.

I Serbia og Bosnia regnes ćevapčići nærmest som nasjonalrett. Størrelse og tilbehør kan variere fra land til land, fem centimeter i Bosnia og ti centimeter i Serbia. I Romania kalles retten ‘mici’, i Bulgaria ‘kebabtsje’, i Makedonia ‘kjebapi’ og i Albania ‘qebape’. Ćevapčići er også utbredt i land med stor eks-jugoslavisk diaspora, som Sverige og Tyskland.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.