kebab

Kebabkokk
Kebab skjæres ofte i tynne skiver fra et enormt grillspidd.
Av .
Kebab i pitabrød
Av .

Kebab er en tyrkisk spesialitet som består av tynnskåret lamme- eller fårekjøtt og grønnsaker stekt på spidd (shish kebab).

Faktaboks

Etymologi
via tyrkisk, fra arabisk

Iskender kebaber består av tynne kebabskiver lagt oppå oppskårne pitabrød og tilsatt yoghurt med hvitløk. De serveres gjerne med ris eller bulgur og salat.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer (2)

skrev Tor-Ivar Krogsæter

Bokmålsordboka seier at «(shish) kebab» tyder ‹grillet lammekjøtt›, Nynorskordboka seier at «kebab» tyder ‹grilla kjøt›. OED derimot har i etymologien kun dette: «Etymology: < Arabic kabāb (also in Persian and Urdu), in same sense.» Wiktionary seier at det er «From Arabic كَباب‎ (kabāb), partly through Turkish kebap. Further origin uncertain.» Den manglande forklaringa på ordet si tyding i OED og Wiktionary si presisering at det er uvisst, tyder på at definisjonen av ordet neppe er so klår som SNL og Ordbøkene seier. Kva er rett her? Om ikkje anna, burde uvissa om dette vere omtalt her.

svarte Anne Eilertsen

Vi har oppdatert etymologifeltet etter det NAOB oppgir; deres kilde er OED.

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg