utdanningsprogram for restaurant- og matfag

Restaurant- og matfag er et yrkesfaglig utdanningsprogram i videregående opplæring som gir opplæring i hotell- og restaurantnæringen og i bearbeiding av næringsmidler i industri, håndverk og salg.

De to første årene av opplæringen blir normalt gitt i videregående skole, den avsluttende opplæringen gis normalt i bedrift med avsluttende fag- eller svenneprøve. Skoledelen av opplæringen består første året av det videregående trinn 1-kurset i restaurant- og matfag. Fullført kurs gir kompetanse til å søke videregående trinn 2-kurs enten i restaurantfagene kokkfag, institusjonskokkfag eller servitørfag, eller i matfagene som slakterfag, pølsemakerfag, bakerfag, fiskehandlerfag, sjømatfag.

Utdanningsprogrammet egner seg for elever som er opptatt av kosthold, næringsmidler og mattradisjoner. For å trives på dette utdanningsprogrammet bør elever være kreative, nøyaktige og renslige. Å ha et godt håndlag er en stor fordel.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.