utdanningsprogram for restaurant- og matfag

Restaurant- og matfag er et yrkesfaglig utdanningsprogram i videregående opplæring som gir opplæring i hotell- og restaurantnæringen og i bearbeiding av næringsmidler i industri, håndverk og salg.

De to første årene av opplæringen blir normalt gitt i videregående skole, den avsluttende opplæringen gis normalt i bedrift med avsluttende fag- eller svenneprøve. Skoledelen av opplæringen består første året av det videregående trinn 1-kurset i restaurant- og matfag. Fullført kurs gir kompetanse til å søke videregående trinn 2-kurs enten i restaurantfagene kokkfag, institusjonskokkfag eller servitørfag, eller i matfagene som slakterfag, pølsemakerfag, bakerfag, fiskehandlerfag, sjømatfag.

Utdanningsprogrammet egner seg for elever som er opptatt av kosthold, næringsmidler og mattradisjoner. For å trives på dette utdanningsprogrammet bør elever være kreative, nøyaktige og renslige. Å ha et godt håndlag er en stor fordel.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.