Restaurant- og matfag er et yrkesfaglig utdanningsprogram i videregående opplæring som gir opplæring i hotell- og restaurantnæringen og i bearbeiding av næringsmidler i industri, håndverk og salg.

De to første årene av opplæringen blir normalt gitt i videregående skole, den avsluttende opplæringen gis normalt i bedrift med avsluttende fagprøve eller svenneprøve. Skoledelen av opplæringen består det første året av det videregående trinn 1-kurset i restaurant- og matfag. Fullført kurs gir kompetanse til å søke videregående trinn 2-kurs enten i restaurantfagene kokkfag, institusjonskokkfag eller servitørfag, eller i matfagene som slakterfag, pølsemakerfag, bakerfag, fiskehandlerfag og sjømatfag.

Utdanningsprogrammet egner seg for elever som er opptatt av kosthold, næringsmidler og mattradisjoner. For å trives på dette utdanningsprogrammet bør elever være kreative, nøyaktige og renslige. Å ha et godt håndlag er en stor fordel.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg