Pølsemaker er en håndverksutdannet yrkesutøver med nær tilknytning til slakterfaget (se slakter). Pølsemakeren produserer deiger, farser, pølsevarer og spekemat.
pølsemaker
Utdanning
Opplæringen skjer normalt ved to år i videregående skole og to år i lære i bedrift.
- Første året: vg1 Restaurant- og matfag.
- Andre året: vg2 Matproduksjon.
- Deretter jobber man som lærling i to år i en bedrift.
Opplæringen avsluttes med en svenneprøve.
Hvis man har fem års allsidig praksis som pølsemaker, kan man ta en teoriprøve og gå opp til svenneprøven som praksiskandidat.
Kommentarer
Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.
Du må være logget inn for å kommentere.