Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

18. januar skrev Anders Kielland

"Noe enklere og mer unøyaktig uttrykt kan p-verdiene sier å uttrykke sannsynligheten for at funnene i en vitenskapelig studie skal ha kunnet oppstå ved slump."

Dette mener jeg er veldig galt. En p-verdi er ikke sannsynligheten for at funnene oppstår tilfeldig ("slump"). Tilfeldig sampling er en forutsetning for beregning av p-verdi .

18. januar skrev Kathrine Frey Frøslie

Det har du helt rett i, og jeg kan opplyse om at jeg jobber med å revidere artikkelen i samråd med min redaktør. Inntil videre kan jeg si at det korrekte er at p-verdien er sannsynligheten for å observere minst like ekstreme observasjoner som det du har observert, gitt at nullhypotesen er sann. Det er dette jobber vi med å formulere på en mer lettfattelig måte. Det er skrevet en flott artikkel om p-verdi i Tidsskrift for den norske legeforening, og den kan jeg anbefale inntil revisjonen er på plass. http://tidsskriftet.no/2017/05/medisin-og-tall/verdens-forste-p-verdi

18. januar svarte Anders Kielland

Godt å høre. Og ikke bare gitt null hypotesen, men også alle andre forutsetninger for den statiske modellen (inkludert tilfeldig utvalg).

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.