mozzarella

Mozzarella og basilikum.
Mozzarella
iStockphoto.
Lisens: Gjengitt med tillatelse

Mozzarella er en italiensk ostetype; opprinnelig laget av melk fra vannbøffel, men tilvirkes i dag industrielt i mange land og av kumelk.

Faktaboks

Uttale
mozzarˈella

Osten er en pasta fila-type og framstår med en gummiaktig konsistens. Mozzarella har hvit farge, er uten skorpe og med en mild, rømmeaktig smak. Formen varierer, men den selges oftest eplestor i poser med saltvann. I Italia spises osten med skje til annen mat, eller den brukes i matlaging, bl.a. til pizza. Fettinnhold i tørrstoffet er 40 til 50 prosent.

En tørr variant for industrielt bruk, for eksempel til pizza, tilvirkes også.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg