Pizza, flatt brød av gjærdeig som tradisjonelt dekkes av tomatsaus, ost og eventuelt grønnsaker eller kjøttbiter og bakes i ovn. Fra 1970-årene har pizzaen utviklet seg til å bli en svært vanlig middagsrett i Norge. 

Den moderne pizzaen stammer fra Napoli, der flatt brød først ble dekket med tomatsaus og andre ingredienser, som ost, og bakt i vedfyrt ovn. Med utvandringen fra Italia på slutten av 1800-tallet, til steder som New York (USA) og São Paulo (Brasil), ble pizza spredt verden rundt. Spesielt i USA tok skikken av. 

Pizza er et betydelig produkt for norsk næringsmiddelindustri, som omsetter pizza både som halvfabrikata og som ferdige, ferske eller frosne produkter.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.