Moscow Mule
Tradisjonelt serveres Moscow Mule i et kobberkrus.
Av .
Lisens: CC BY SA 3.0

Moscow mule er en amerikansk drink fra 1940-tallet, en highball som består av vodka, limejuice og ingefærøl. Den serveres tradisjonelt i et kobberkrus.

Historien forteller hvordan John Martin kjøpte de amerikanske rettighetene til vodkamerket Smirnoff i 1939. Det var ingen som drakk vodka i USA på den tiden, så det var på alle måter et risikabelt prosjekt. Martin ble kjent med Jack Morgan i Hollywood, som eide baren Cock’n’Bull, og som dessuten satt på et stort lager av ingefærøl.

Martin og Morgan kombinerte vodka og ingefærøl, smakte det til med lime, og lanserte drinken moscow mule i 1941. Ordet moscow viste til vodka, som folk flest assosierte med Russland, mens mule viste til ingefæren, en smakssterk råvare som sparket litt (mule = muldyr, et dyr som kan sparke hardt).

Moscow mule ble svært populær i USA på 1950-tallet, og har fått fornyet popularitet etter årtusenskiftet. International Bartenders Association bruker oppskriften 4,5 cl vodka, 12 cl ingefærøl, 1 cl limejuice.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg