Ingefær, fersk eller tørket jordstengel fra den flerårige planten Zingiber officinale i ingefærfamilien. Stammer trolig fra tropisk Asia, dyrkes i tropene. Aromatisk lukt, er i avskallet stand gulbrun og smaker brennende, inneholder 2–3 % eterisk olje (ingefærolje) og 3–5 % fett.

Ingefær brukes som krydder eller smaksstoff til bakverk, gryteretter, kompotter, ingefærøl, likør o.l. Brukes også i folkemedisinen bl.a. mot ulike former for magebesvær, mot hodepine og mot forkjølelse. Forhandles dels som skrelt (hvit), dels som uskrelt (svart) ingefær. For øvrig har sortene navn etter produksjonsstedet: jamaicaingefær, afrikansk, japansk, kinesisk, lankisk ingefær osv.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.