Ingefær, fersk eller tørket jordstengel fra den flerårige planten Zingiber officinale i ingefærfamilien. Stammer trolig fra tropisk Asia, dyrkes i tropene. Aromatisk lukt, er i avskallet stand gulbrun og smaker brennende, inneholder 2–3 % eterisk olje (ingefærolje) og 3–5 % fett.

Ingefær brukes som krydder eller smaksstoff til bakverk, gryteretter, kompotter, ingefærøl, likør o.l. Brukes også i folkemedisinen bl.a. mot ulike former for magebesvær, mot hodepine og mot forkjølelse. Forhandles dels som skrelt (hvit), dels som uskrelt (svart) ingefær. For øvrig har sortene navn etter produksjonsstedet: jamaicaingefær, afrikansk, japansk, kinesisk, lankisk ingefær osv.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål til artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.