Morkler, små og store hattsopper som tilhører rekken sekksporesopper, men hører hjemme i flere forskjellige ordener og familier. De spiselige og gode morklene vokser om våren. Vanligst er sandmorkel, som ofte forekommer i store mengder i furuskogsområder. Den er imidlertid giftig.

Ekte morkler, arter i slekten Morchella, vokser oftest på fet hagejord eller i rik løvskog og kjennes på sin blekbrune/beige hatt med et nettverk av langs- og tverrgående opphøyde lister. Disse kan spises uten forbehandling.

Bispelue og mørk og lys høstmorkel vokser om høsten og lite tess som matsopper. I tillegg finnes mange små morkler, blant annet arter i slektene klubbemorkel og slimmorkel.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.