Morkler, små og store hattsopper som tilhører rekken sekksporesopper, men hører hjemme i flere forskjellige ordener og familier. De spiselige og gode morklene vokser om våren. Vanligst er sandmorkel, som ofte forekommer i store mengder i furuskogsområder. Den er imidlertid giftig.

Ekte morkler, arter i slekten Morchella, vokser oftest på fet hagejord eller i rik løvskog og kjennes på sin blekbrune/beige hatt med et nettverk av langs- og tverrgående opphøyde lister. Disse kan spises uten forbehandling.

Bispelue og mørk og lys høstmorkel vokser om høsten og lite tess som matsopper. I tillegg finnes mange små morkler, blant annet arter i slektene klubbemorkel og slimmorkel.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.